Senaste inläggen

Av Jocke - 21 december 2013 09:30

Idag är den första av två dagar som soppkök Malmö står på Gustav Adolfs torg i Malmö och samlar in julklappar.
Lista finns på soppkök Malmös hemsida och på fb sidan.

Om ni kommer med julklappar slå gärna in dem och märk dem med han eller henne.

Hemlöshet är en skam för Malmö låt oss göra en god gärning för dem hemlösa och gör det med hjärtat.

Det lilla ni gör är merän vad ni tror.

ANNONS
Av Jocke - 20 december 2013 11:40

Hej Alla..............


Hoppas att denna dag och den närmaste två timmarna flyter på som det ska för idag ska jag för andra gången sätta mig framför kameran för två tjejer som ska tävla med det i en filmtävling i GBG nästa år.........


Det kommer handla om #hemlöshet och hur det är och vara hemlös........


Återkommer med besked hur det gick...............


PEACE AND LOVE

ANNONS
Av Jocke - 19 december 2013 21:41

Man slutas inte förvånas över vilken okunskap folk har egentligen och vilka vridna förutsatts meningar om folk.
Hur kan en person döma en hel grupp av människor bara för dem anordnar en bra sak för oss utslagna från samhället som inte har nånstans att fira jul eller ett nätverk av vänner o familj att fira ihop med?

Fattar inte heller personens tänk när det gäller ORDET hemlös att den personen sätter in oss i olika fack och att det endast är aktiva missbrukare som blivit hemlösa pga socialen att dem inte hjälpt dem.

Hur jävla inskränkt får man vara egentligen o döma ut en hel grupp.
Vad tänker personen med egentligen

Sitta och döma andra varför ?

Frågan e egentligen : Vad gör personen själv ifråga för o hjälpa o stötta oss hemlösa??

Nej kampen mot okunskap tar aldrig slut eller fördomarna varför ska vi behöva kämpa mot det oxå räcker det inte med att vi kämpar mot myndigheter för att få ett tak över skallen ??

Så länge jag andas så kommer jag inte ge upp kampen mot fördomarna mot hemlösa.....

Hoppas den personen får känna på båtar liv vi lever.

PEACE AND LOVE

Av Jocke - 19 december 2013 10:54

Idag har jag gjort en riktigt god gärning jag har för det första gett bort två askar cigg till en man som gick och plocka fimpar från marken vilket jag tycker är grymt äckligt så jag gick in och köpte två askar till han utan han visste jag skulle göra det, men jag fick leta efter han när jag kom ut ifrån pressbyrån...


Sen köpte jag suspended coffee på Barista..........


Jag önska att alla dem som kan och har skulle gå in och köpa en macka en kaffe eller en ask cigg till en hemlös om dem ser en plocka fimpar på marken eller ur askfat............


Önska jag bara hade så mycket pengar att jag kunde köpa flera limpor cigg så jag kunde dela ut det på Julafton när Soppkök Malmö har en FET JÄVLA JUL för dem hemlösa........


Jag måste även få ur mig detta här som jag går och ångrar varje dag :


Jag vet inte om du läser min blogg eller om du har blockerat mig totalt i din skalle och i ditt hjärta MEN JAG SAKNAR MIN UNDERBART GOA VÄN SOM JAG VISSTE JAG KUNDE PRATA MED OM ALLT UTAN ATT DU DÖMDE MIG ELLER FÖRSÖKTE ÄNDRA PÅ MIG OCH DU GAV MIG RÅD NÄR JAG KOM MED NÅT SOM JAG HADE FUNDERINGAR OM....


FÅ IN DETTA I DIN SKALLE JAG SAKNAR DIG


PEACE AND LOVE


          
 

Av Jocke - 16 december 2013 21:46

En sak slog mig idag när jag satt och prata med två tjejer som ska göra en filmad interjuv med mig om hemlöshet o det är att vi tror bara att det är den vanliga personen som har allt som vi hemlösa inte har som har fördomar men så är det inte tyvärr.

För två dagar sen så fick jag en fråga av en fd missbrukare som var och hälsa på en av personalen här på Beijers Hus vad jag hade tagit för att bli hemlös, han satt i köket på b1 som det kallas och det första han fråga var om jag snusa men det gör jag inte.
Jag snacka vidare med personalen som jobba sen kom den där frågan som gnager i mig ännu " vad har du tagit för o bli hemlös ? Vad det droger eller alkohol? Jag titta på han o fråga vad han basera det på att jag skulle vara en missbrukare av nåt slag? Han sa nej nej inte så jag menade . Jag fråga varför har du den fördomen att jag skulle vara det, han sa att han inte hade nån fördom ang om vem som var hemlös eller inte, konstigt tyckte jag ändå så fråga du mig vilken drog jag tagit eller om det var alkohol som var grunden till min situation. Han bara stirra på mig o hade inget svar till varför han trodde jag var en fd missbrukare .

Så nu undrar jag verkligen om jag ser ut som en fd missbrukare och är det första intrycket folk får av mig har jag ett sånt beteende att folk tror jag är det??

Jag prata vidare med dessa två tjejer o för o vara så unga som dem är så har dem grymma värderingar när det gäller just hemlöshet och schyssta idéer som dem vill förverkliga med sitt projekt .

Så mina vänner jag har fått bevis att det även finns fördomar inom dem hemlösa oxå på hur o vrf man är hemlös , jag trodde det inte fanns men det gör det.

Efter jag hade snackat med dessa två trevliga tjejer så gick jag min långpromenad och fundera på verkligen om jag kommer härifrån innan det gått ett år eller om jag kommer bo kvar tills livet slutar för mig.

Om fem månader så har det gått ett år i maj månad för o vara exakt o det är gränsen för tiden man får bo här enligt beijers Hus.

Önska det fanns en miljonär som kunde ställa upp och låna mig en miljon utan krav på att det ska vara återbetalt inom en viss tidpunkt så jag kunde rensa mina skulder och börja om på nytt. Men det är o kommer förbli en dröm bara.

Likaså när det gäller o finna en tjej/kvinna som älskar mig för den jag är o inte ser det som sker runt omkring mig eller mitt utseende utan ser mitt hjärta.

Peace And Love

Av Jocke - 15 december 2013 22:09

Jag kommer inte godkänna fler kommentarer såvida dem
Inte har ett riktigt namn

Av Jocke - 14 december 2013 23:08

Vet ni vad som är värst med julen jo det är att man är ensam fast
Man har vänner o att man ska deltaga i soppkök Malmös jul för hemlösa på Breeze.
Man vet om dem så kallade syskonen man en gång hade ska fira jul ihop på nåt sätt o man får inte vara med eller rättare sagt man är inte välkommen kul va. NOT

Skulle gärna vilja bara försvinna i tomma intet o slippa denna tid från den 15/11-31-12 då hade allt funkat för mig .

Tror faktiskt att ödet vill mig på nåt sätt illa och jag undrar vad har jag gjort för att förtjäna detta liv jag har??

Vet det finns dem som har det värre än mig så tro inget annat.

Jag vet det finns personer som är singel oxå.

Men jag vill känna kärlek ifrån en kvinna som älskar med hjärtat som ger sin själ till mig o hon tar emot min o min kärlek.

En dröm det med precis som detta med egen bostad o kontroll över mitt liv utan en myndighet som säger vad jag får göra eller inte göra. O som inte bestämmer om jag kan vara ute hela natten om jag vill.

Lev väl o ta hand om varandra

Peace And Love

Av Jocke - 12 december 2013 19:35

Ska berätta om vad man gör en dag som hemlös o det är ifrån mitt perspektiv så ni får en insyn vad som man gör som hemlös.....

Vakna som vanligt vid 06.00 upp på toa ut o röka sista på ciggen man lånat av en av dem som bor här. In på rummet kryper under täcket ser på nyheterna till halv sju sen slår man över till sexan o ser på Stargate Atlantis till klockan 07.00 då kaffet o köket öppnar sen in på rummet igen har man tur så träffar man på en med cigg. Halv åtta serveras det enda maten man får på härbärget trots det kostar 20000kr/månad äter den gör sig iordning för att ge sig ut på stan ner till centralen för wifi så man kan kolla sin mail o fb vid halv tio till bibblan för o sitta vid dator i två timmar sen gå en runda på stan sen tillbaka till huset vid halv två för klockan 14.00 serveras det kaffe. Sen in på rummet dricker kaffet somnar vaknar vi 17.00 kaffe serverad igen dricker det sen till centralen igen för o kolla mail o fb kanske skriva i bloggen eller ett inlägg på fb. Sen tillbaka till huset duscha o har man mat laga den o äta. Sen
Är det tv för resten av kvällen.

Det är mina dagar så ser dem ut

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ mittliv1 med Blogkeen
Följ mittliv1 med Bloglovin'

min GB


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se